Awards

Internationaal

Unica Joop Keus World Minute Movie Cup: Unica-diploma 2016 voor 'Free at last' van Joop Keus

Bij de in Roemenië op 25 augustus 2016 gehouden 1-minuutfilmwedstrijd van de
  Unica (WMMC) bepaalde de jury dat de film 'Free at last'
 tot de 16 beste
  60-secondenfilms behoorde.
  Weliswaar geen prijs, maar wel heel eervol.

Kippige spin 2x Zilver voor 'De kippige spin'
 De nieuwste film van Jan van den Bos heeft in 2015 bij de clubwedstrijd in Blieskastel zilver
 behaald en daarna op het Bundesfestival Saarland óók zilver.
 De film heeft in 2016 op het Tier- und Naturfilmfestival in Blieskastel eveneens zilver behaald.
 De film gaat over de kruisspin en bestaat grotendeels uit macro-opnamen.

1-minuutfilm 'Free at last' genomineerd voor de Unica 2016
Op 30 april 2016 vond het 1-minuut-NOVA-filmfestival plaats in Apeldoorn. Van de 47 films won de film 'Free at last' van Joop Keus de 3e prijs! De jury mocht tevens 2 nominaties  uitdelen voor de UNICA (de 78ste World Movie Contest). Vanwege de internationale impact van Joops film ging één nominatie naar zijn film 'Free at last'.

Brons voor 'Im Wald mit den tanzenden Bäumen'

In mei 2015 werd het 37ste 'Tier- und Naturfilm Festival' met 35 films in Duitsland gehouden.
Jan van den Bos (HAF), tevens lid van de filmclub uit Blieskastel, heeft met zijn intrigerende natuurfilm 'Im Wald mit den tanzenden Bäumen' brons gewonnen.

In oktober 2014 heeft Jan van den Bos in Blieskastel officieel de BDFA DAFF medaille in ontvangst mogen nemen van de voorzitter van AFW Blieskastel Jürgen Baquet voor zijn film “Die Leemputter Blaskapelle” en om mee te doen met de jaarlijkse clubwedstrijd.
Met zijn nieuwste film “Der Wald mit den tanzenden Bäumen” heeft hij goud gewonnen. Deze film gaat nu naar het Bundesland Saarland Festival en (als de film ook daar goed beoordeeld wordt) naar het Tier- und Naturfilm festival op 1, 2 en 3 mei 2015. Er werden 11 films gedraaid, waarvan er 2 goud kregen.

De film 'Die Leemputter Blaskapelle' van Jan van den Bos heeft in 2014 driemaal brons gewonnen. Lees verder...

De film 'Sneeflöckchen' van Jan van den Bos heeft in mei 2013 in Duitsland een bronzen medaille gewonnen.

De documentaire 'Nandi's Reis' van Peter Goddijn en Frits de Sterke is in 2011 door de NOVA uitverkoren om op de UNICA Nederland mede te vertegenwoordigen.

Jan van den Bos behaalde op het Saarland Naturfestival 2012 de eerste prijs met zijn natuurfilm 'Heide hinter Stacheldraht'.

Nationaal

Joop Keus heeft 23 april 2016 de 1ste prijs gewonnen bij de Non-Fictie-films op het ZH'12  Regiofilmfestival met zijn film 'Een ogenblik a.u.b.'

De film 'Greet' van Mieneke Meij heeft op 12 april 2014 het Regiofestival van Zuid-Holland gewonnen. Behalve dat de film nu is genomineerd voor het NOVA Filmfestival in oktober 2014, heeft de film ook de Matt Gerritsen-prijs en de zaalprijs gewonnen.

De film 'Russisch Pensioen' van Peter van der Klaauw is op het Regiofestival Zuid-Holland 2014 eveneens genomineerd voor vertoning op het NOVA Filmfestival 2014.

De film 'Mens durf te leven' van Joop Keus heeft deelgenomen aan het NOVA Filmfestival 2013.

Peter Goddijn won in 2011 de Publieksprijs op het Reisfilmfestival met zijn film 'Varanasi'.