De toekomst: onze visie

Van celluloid naar Blu-ray Disc. Vernieuwers zijn gelukkig niet in het oude blijven steken, anders knipten en plakten we nu nog celluloidfilms. Dat er in 80 jaar veel is veranderd is kun je wel zien. Tegenwoordig is alles film en komt overal film uit: uit de smartphone, uit de  fotocamera en nog steeds uit de videocamera. Iedereen filmt. Dat de techniek is geoptimaliseerd is haarscherp te zien aan de 5x scherpere beelden. Voor de amateur geavanceerde computer-montageprogramma’s bieden tegenwoordig ongekende mogelijkheden om van een film een kunstwerk te maken. Leve de vooruitgang!

Ook de functie en rol van een filmclub gaat ongetwijfeld veranderen. Zal meer virtueel worden.
Alleen het belang van een visie, een idee en een verhaal is hetzelfde gebleven. Want daar draait filmen tenslotte om. Ook 80 jaar geleden en
óver 80 jaar.