Wijzigingen voorbehouden - bekijk dus regelmatig het programma voor de actuele stand.


Programma 2022 

ma 10 januari 2022 / ZOOM/AVOND! / Opening nieuwe jaar.
De opening van het nieuwe jaar met thuis een glaasje in de hand!
We gaan kijken naar de filmische nieuwjaarswensen. Films inleveren bij Dick 9 januari. O.l.v. Mieneke.
Na al de wensen is het tijd voor het januari/thema ´MET DE MUZIEK MEE´. Filmpjes maken met muziek en liedjes van Harry Bannink. 

ma 17 januari 2022 - ZOOM-AVOND! - De bloopers in de film
Wie kan en wil om zichzelf lachen. Films inleveren bij Dick t/m 14 januari. O.l.v. Dick.
Na het lachen gaan we verder met het januari-thema ‘MET DE MUZIEK MEE’. Filmpjes maken met muziek en liedjes van Harry Bannink. Films inleveren bij Dick t/m 14 januari. O.l.v. Johan B.
Als de tijd het toelaat presenteert Peter H. het programma Splice.

ma 24 januari 2022 - ZOOM-AVOND! - HAF jaarclubwedstrijd (1)
O.l.v. Johan B en Barbara. De ingezonden films kunnen vooraf thuis worden bekeken door de HAF-leden. Tijdens de Zoom-avond staat het overleg met de jury en de filmmakers centraal. Er wordt onder meer een toelichting gegeven van de juryrapporten.

ma 31 januari 2022 - HAF jaarclubwedstrijd (2)
Nu de lockdown voorbij is, worden de HAF-leden uitgenodigd naar VUC te komen. De avond, aanvang 19.30 uur, begint met een feestelijk tintje. De films van de Clubwedstrijd kunnen nu in volle glorie worden vertoond op het grote doek in de kantine van VUC; met in achtneming van de coronamaatregelen. O.l.v. Johan en Barbara.


ma 7 februari 2022 -Screentest afnemen (19.30-22.00)
Wat wil de regisseur zien? Hoe is het samenspel tussen de crew? Hoe is het samenspel tussen cast en crew? We gaan het uitzoeken, een leuke uitdaging.  Dus camera’s en microfoons meenemen. Als je een klapbord hebt, neem maar mee. En Actie. O.l.v. Mieneke.
 
ma 14 februari 2022 - Tijd, Ruimte, Energie (19.30-22.00)
Een interesante avond samengesteld door Shimon en Peter H. Nadere informatie volgt.

ma 21 februari 2022 - Ledenavond + 15 minutes of Fame
Ledenavond o.l.v. Robert B.
Tevens 15 minutes of Fame. Nieuwe leden stellen zich voor. Zij krijgen vooraf een uitnodiging en vragenlijstje toegestuurd. Pauline, Valentijn, Hacer, Leo, Rien en Jaco.
Welkom nieuwe leden, nieuwe inbreng. Wat kunnen we van elkaar leren? We gaan het horen en zien.

ma 28 februari 2022 - Inleiding Documentaire en Registratie 
Voorbereiding in groepjes met een maakopdracht. In het jaar 2022 is er binnen de HAF veel aandacht voor de documentaire.
Wat is nou eigenlijk precies een documentaire?  Wat is het verschil met een registratie? Wat zijn de valkuilen bij het maken van een documentaire? We gaan het uitzoeken. Een avond met theorie, maar ook met een ‘opdracht’ om de theorie toe te gaan passen. 
O.l.v. Mieneke.


ma 7 maart 2022 - Algemene Ledenvergadering (ALV) + Tafeltjesavond  
De ALV-stukken worden vooraf toegestuurd. 2021 was een jaar met ups en downs, dat vraagt om flexibiliteit. We hebben vooral gekeken wat wel kon, maar zijn ook voorzichtig geweest. In de verslagen valt alles te lezen.
Na de ALV is er de Tafeltjesavond. Neem je laptop mee, zoek elkaar op met je montageprogramma en laat een van je medeleden je helpen als je met technische problemen zit. Grijp je kans om kennis te delen en te ontvangen. Met name de Final Cut Pro-groep is actief op montagegebied

ma 14 maart 2022 - Montage en Luts
Jan van den Bos maakt ons wijzer.


ma 21 maart 2022 - Vuur, Lucht en Aarde
Wat wordt er bedoeld met deze elementen met betrekking tot gedrag. Hoe vertaal je dat gedrag naar filmische beelden. Camera’s mee.
Het is een avond met een vrij onbegrijpelijk begin. Maar het zal duidelijk worden wat de link is tussen elementen en gedrag. Het is een theorie ontwikkeld door Helmert Woudenberg. Oorspronkelijk ontwikkeld voor het theater, maar ook bruikbaar in het maken van een speelfilm. Doe mee en laat je verrassen! O.l.v. Mieneke.
Tevens svp films inleveren bij Johan Bommelé voor de 1-minuutfilmwedstrijd van 11 april a.s..

ma 28 maart 2022 - Presentatie 'Werkproces documentaire'
De groepjes bespreken plenair hoe ze hebben gewerkt en geven tips aan elkaar. Het werkproces staat centraal. De documentaires zijn nog niet af.
Tevens interviewt Pauline Rien K. en Berrie in het kader van 15 minutes of Fame.


ma 4 april 2022 - Ledenavond + Muziekfilms 
Ledenavond en filmproducten gemaakt op Nederlandstalige muziek. O.l.v. Robert B.

ma 11 april 2022 - 1-minuutfilmfestival
We gaan elkaar op een positieve manier uitdagen. Wie maakt het beste verhaal? Wie levert de mooiste beelden aan? Welke film roept de meeste emotie op? De films zijn kort, maar zijn ze ook krachtig? Zet je schrap en doe mee! Net als in het echte leven zal je vaker verliezen dan winnen. Want uiteindelijk is er 1 WINNAAR!
O.l.v. Johan en Pauline.

ma 18 april 2022 - Gesloten vanwege Pasen 

ma 25 april 2022 - Slow Cinema
Een bijzondere vorm van Documentaire maken, voor speciale doelgroep. Hommage voor Will Vrijenhoek. Inleiding Slow Cinema en voorbereiding Maakopdracht. We gaan ons verdiepen in Slow Cinema. Wanneer wordt het saai? Wat kunnen we in deze ‘drukke’ tijd met dit fenomeen? Wederom een uitdaging, maar vooral onderzoek. O.l.v. Mieneke.


ma 2 mei 2022 - Peter Heemskerk "Dansen op de vulkaan

Terugblik op het regiofestival, over de diverse films door Peter Heemskerk

Peter gaf tips voor het filmen bij een groepsreis, hoe je je kan voorbereiden, de taakverdeling, communicatie, de muziek, etc. met passende voorbeeld filmpjes.

 


ma 9 mei 2022 - Buiten filmen: Donker Den Haag
Dick Akkerhuis en Rob Kollaard. Werken in groepje. Wat kan je camera in het donker? Wat doe je met schemerlicht? Hoe maak je de donkerte spannend? Verzamelen ergens in de binnenstad.

We verzamelen bij Pavlov Spui 173, 2511 BM Den Haag. Om 19.30 is er een tafel gereserveerd en kunnen we koffie/thee drinken.

Avonden 'Buiten filmen' vanaf 9 mei t/m 27 juni

ma 16 mei 2022 - Buiten filmen: Schipluiden 
Wandeling in Schipluiden gaat niet door.   

We gaan de ‘opdrachten’ van de afgelopen tijd nabespreken. Zoals; het werken met Green screen, Screentest afnemen, Documentaire maken etc. etc. Wat heb je ervan gemaakt? Neem het resultaat maar mee op deze avond

Dinsdag 17 mei
Bijeenkomst Cast en Crew. Crew bestaande uit allen HAF filmers. Tekst lezing speelfilm 'Das leben ist kein Wunschconzert'. Mieneke Meij regisseur, John Sterk opnameleider(van de FVCZ)

ma 23 mei 2022 - Buiten filmen: lopende mensen
Mieneke Meij. Werken in groepje. Lopende mensen in allerlei variaties en moeilijkheidsgraden. Start bij VUC.
Svp films inleveren bij Johan Bommelé voor de Documentairewedstrijd op 13 juni a.s.

 ma 30 mei 2022 - Buiten filmen: Gedicht verfilmen
Peter van Drunick, Shimon Pinto. Werken in groepje. Gedicht verfilmen. Lokatie Kijkduin Beachhouse onderaan de trap links


 ma 6 juni 2022 - Gesloten vanwege Pinksteren

ma 13 juni 2022 - Documentairewedstrijd
O.l.v. Johan Bommelé en Barbara

Maandag 20 t/m 24 juni
Opnames voor 'Das Leben ist kein Wunschkonzert'. Een week met opnames op diverse locaties en cast en crew in wisselende samenstelling. Crew bestaande uit allen HAF filmers. Regisseur, Mieneke Meij. Opname leider John Sterk.

ma 20 juni 2022 - Buiten filmen: Regen
Een avond in de regen. De datum kan flexibel verschoven worden. 
 

ma 27 juni 2022 - Buiten filmen: auto-shots
Peter Heemskerk. Werken in groepje. Start bij VUC. 
Persoon rijdt weg in auto. Shots van alle kanten. Groot en klein. Van vroeg begin tot einde. Wie maakt de mooiste shots? 


ZOMERVAKANTIE - 4 juli t/m 29 augustus
In deze periode is een ieder vrij om onderling een groepje te vormen en met elkaar te gaan filmen of anderszins met een kort of lang project bezig te gaan. Het initiatief ligt bij de leden.

De kantine van de VUC om met elkaar af te spreken kan gebruikt worden op de maandagavond. Als er voor een ander tijdstip gekozen wordt gaat dit in overleg met Peter van Drunick. Het oude patroon, het initiatief vanuit het bestuur komt hiermee te vervallen. Ons voornaamste doel als bestuur is duidelijkheid.


Ma 29 augustus - Opening nieuw seizoen met een Barbecue voor de leden en de partners.

Tijd en ruimte om bij te praten. De inloop is om 19.00 en om 19.30 begint de Barbecue. De avond
wordt verzorgd door Peter v Drunick. De kosten zijn €17,50 p.p.

Overmaken op rekening: NL62 INGB 0000 1585 66 t.n.v. Haagsche Amateur Filmclub te Den Haag (de betaling is de inschrijving). Aanmelden kan t/m 25 augustus bij Dick Akkerhuis.

Na afloop van de Barbecue is er een toelichting op het najaar programma door de voorzitter. De maand september is ingevuld door de pr.cie. Maar, begin september zal Rob Kollaard de wensen inventariseren van de leden. De uitkomst zal door de pr.cie daar waar mogelijk in het najaar programma verwerkt worden.


 Ma 5 september - Ledenavond.

Met Robert Bertsch. Op verzoek wordt de film langs ‘Het Lijstje’ gelegd en een ieder geeft feedback. Andere mogelijkheid, de film gaat eerst naar een van de ervaren leden, de opmerkingen worden toegepast, de film
wordt getoond vóór en ná de opmerkingen.

Ma 12 september. Workshop. “Hoe maak ik een kort bedrijfsfilmpje’?
Onder de bezielende leiding van Kim Schonewille. We gaan deze avond werken zonderpauze. Tussendoor is er ruimte voor een drankje.

Ma 19 september - Opdrachtfilms worden nabesproken.
Wat is er uit de opdrachten gekomen? Wat zijn de resultaten? Te denken valt aan de verfilmde gedichten; het
werken met kleine scherpte diepte; hoe maak ik een documentaire; wat is decoupage en hoe pas ik dit toe;enz.enz.

Ma 26 september - Open avond ledenwerving

Een vervolg op de ledenwerving van 2021 en op de sociale media. De HAF is deze avond open voor belangstellenden. We maken geen onderscheid tussen jong en oud, beginnende en ervaren filmers, iedereen is welkom! Zaal wordt ingericht met tafels.
Op de tafels worden films van leden getoond, o.a. speelfilms, vakantiefilms, documentaires, animatie enz. Er zijn ook tafels met demonstraties van montage programma’s; Final Cut Pro, Pinnacle, DaVinci Resolve.
Een bestuurstafel met informatie over de HAF, wat kost een lidmaatschap, wat was het programma afgelopen 2 jaar. Wat is de NOVA en wat heb jij eraan?.
Een tafel met info over de workshops die vanaf oktober gegeven gaan worden.


Ma 3 oktober - Feest HAF 90 JAAR!

Officiële viering van het 90-jarig bestaan van de HAF. Een feest voor de leden, de partners en genodigden van buiten! Aanvang 19.30 en ontvangst met een glaasje bubbels.

Ma 10 oktober - Q and A Tafeltjesavond

Meerdere tafelheren zijn aanwezig (namen worden t.z.t. bekend gemaakt) om de daarvoor schriftelijk gestelde vragen over montage van diverse montagesystemen te bespreken.

Workshops voor de beginnende filmer bij de HAF vanaf 13 oktober t/m eind november 2022
1.Module Camera; Jules Oyserman
2.Licht; Dick Akkerhuis
3.Geluid; Marc Krier
4.Scenario: Mieneke Meij
5.Beeld; Peter Heemskerk

Workshops voor de gevorderde filmer
Zijn er geweest na aanmelding en in overleg met Peter vd Klaauw.

Ma 17 0ktober - Presentatie Plan voor het maken van een club-documentaire

Brainstormen over ideeën vanuit de leden. Praktische werkafspraken, data vastleggen, wanneer moet het klaar zijn, regelmatig werkproces evalueren, einddatum bepalen, begroting maken. Start met (ouderwets) White board en viltstift. Mieneke Meij.

Tevens is de avond bedoeld als inleverdatum van de vakantiefilms die op 31 oktober worden beoordeeld. Films inleveren bij Johan Bommelé.

Ma 24 oktober - Ledenavond

De films langs de lijst. Presenteren en incasseren. Wat is goed aan je film en waar zou je nog eens aan kunnen werken. Robert Bertsch.

Ma 31 oktober - Vakantiefilmwedstrijd

Jaarlijkse wedstrijd om de beste vakantiefilm. Deze hoeft niet perse in 2022 te zijn gemaakt, maar moet ook niet uit de late jaren van de vorige eeuw stammen. Johan Bommelé.


Ma 7 november - Analyseavond

Analyseavond begeleid door Jules Oyserman. In verband met de tijd worden deze avond twee films vertoond.
Voor de pauze de film ‘Wraak' en na de pauze de film het ‘Familieverhaal’.
Verdere informatie volgt!

Ma 14 november - Documentaire

Deze avond kijken we naar een documentaire van Jan Heijdra.

Ma 21 november 2022 - Een première avond

‘Das Leben ist kein Wunschkonzert’

Ma 28 november - Samen Sterk Bestuur

Op 28 november zouden mensen van toneelvereniging Odia aanwezig zijn. Het gaat hen helaas niet lukken omdat ze precies in een opstartfase zitten voor een nieuwe voorstelling.
De avond wordt in overleg met Jan H. van de pr.cie nu besteed aan het bespreken van discussiestukken van ZH12 gericht op de toekomst.
 
Ook was er een vraag of er nog een avond kon komen om advies te krijgen over een film waar je mee bezig bent. Die dus nog niet af is, maar in 'wording'. Graag willen we daar ook aandacht aanbesteden op de 28e. Laat s.v.p. even weten of je zo een film hebt, bij de secretaris HAF, zodat we een planning kunnen maken.

Ma 5 december - Sinterklaasavond. Geen clubavond


Ma 12 december - Raad de Maker

Het jaarlijkse evenement met verrassing. Peter Heemskerk

Ma 19 december - Feestelijk Kerstdiner

De films voor de Clubwedstrijd van 16 januari 2023 moeten uiterlijk vóór 19 december ingeleverd worden bij Johan Bommelé.

Ma 26 december - Tweede Kerstdag . Geen clubavond

Gesloten

Terugblik najaarsprogramma 2021

 

ma 6 september 2021 - Opening nieuw seizoen
We beginnen het seizoen op de filmset van een première, compleet met rode loper. We zijn allen figurant in de promofilm. Het kledingvoorschrift is feestelijk. Danny Snoek, is de regisseur. Peter H. filmt. Na afloop van de opname voor de promofilm gaan we barbecueën en ondertussen worden de opnames gemonteerd. Als we klaar zijn met de barbecue gaan we onszelf zien op het witte doek. 
De voorzitter deelt Bumperstickers uit met het logo van de HAF, als dank voor de medewerking aan de film. Zij geeft tevens een toelichting op het najaarsprogramma.

ma 13 september 2021 - Avond van Jan van den Bos
Een interessante avond over montage. Deel 1.


ma 20 september 2021 - Green screen
Het werken met green screen gekoppeld aan een introductie. Een doe-avond, camera, statief, microfoon meenemen. Door Mieneke Meij.

ma 27 september 2021 - Open avond ledenwerving
In vervolg van ledenwerving en op de sociale media. HAF open voor iedere belangstellende. Zaal inrichten met tafels. Een tafel, waarop films van leden getoond worden; een loop. Een tafel met demonstratie van montage; Final Cut Pro, Pinnacle, DaVinci Resolve. Een bestuurstafel met informatie over de HAF, wat kost een lidmaatschap, wat was het programma afgelopen 2 jaar. Wat is de NOVA en wat heb jij eraan?. Een tafel met info over de gratis beginnerscursus en de cursus voor gevorderden.

vr 2 oktober 2021 - Regio ZH"12 Festival in de Tuyter
Films van 2020 Krimpen a/d IJssel.

ma 4 oktober 2021 - Ledenavond
Met Robert Bertsch. Op verzoek wordt de film langs ‘Het Lijstje’ gelegd en een ieder geeft feedback. Andere mogelijkheid, de film gaat eerst naar een van de ervaren leden, de opmerkingen worden toegepast, de film voor en na de opmerkingen.  

ma 11 oktober 2021 - Laat je verhaal tot leven komen
Op deze avond legt Danny ons HAF-motto nader uit: 'Laat je verhaal tot leven komen'. Met voorbeelden laat hij zien hoe je praktisch elke film boeiend kunt maken d.m.v. storytelling. Voorbeelden zijn o.a. onze eigen promofilm en diverse videoclips.

ma 18 oktober 2021 - Tijd voor het Grote Doek
Een presentatie van films, die op de Zoom-avonden prijzen hebben gewonnen; de bekers worden uitgereikt. Organisatie Johan Bommelé en Barbara Freigang.
Tevens presentatie van plannen voor het maken van een nieuwe speelfilm. Wie doen er mee? Door Mieneke Meij.
 Films inleveren voor vakantiefilmwedstrijd bij Johan Bommelé. Met vermelding van maker(s) van de film, titel, en duur. 


ma 25 oktober 2021 - Dialogen schrijven voor speelfilm
Mieneke Meij. Pen en papier mee. We gaan schrijven en onderzoeken hoe 'bekt' mijn dialoog. Acteur Piet v.d. Pas aanwezig.


za 30 oktober 2021 - Regio ZH'12 Festival
in de Tuyter te Krimpen a/d IJssel films van 2021.

ma 1 november 2021 - Vakantiefilmwedstrijd - Aanvang: stipt 19.45 uur!
Om de Phine van der Velden wisseltrofee
. Organisatie Johan Bommelé en Barbara Freigang.

ma 8 november 2021 - Documentaire over een kampverblijf
Henriette van Raalte.
Na de pauze Tafeltjesavond. Laptops mee. Onderling bespreken van computergerelateerde problemen; bijv. montage, geluid, enz., enz.


ma 15 november 2021 - ZOOM-AVOND! Regisseurs in de spotlight
Wie zijn beroemde regisseurs? Welke films maakten hem/haar beroemd? Bijvoorbeeld het oude HAF-lid, regisseur Paul Verhoeven. Wat doet de regisseur in de amateurfilm? Avond verzorgd door Mieneke Meij.
Films inleveren voor documentairewedstrijd bij Johan Bommelé. Met vermelding van maker(s) van de film, titel, en duur. 

ma 22 november 2021 - ZOOM-AVOND! 9-shots storyboard
Wederom aan het werk met het 9-shots storyboard in de thuissituatie. Voorbereid en begeleid door Dick Akkerhuis en Mieneke Meij.


vr 26 november 2021 - Dagactiviteit
Bezoek Haags Filmhuis met Mieneke en Willemien. Film kijken en met elkaar nabespreken.

ma 29 november 2021 - ZOOM-AVOND! Opmerkelijke filmfragmenten delen
Pauline lijkt het leuk om filmfragmenten te bespreken die door de leden zijn uitgekozen. Bijvoorbeeld een filmfragment uit een documentaire of speelfilm. Of uit het professionele circuit, of een uit een eigen film, of een andere amateurfilm. Te denken valt ook aan humor, camerastandpunt, animatie, karakter, kleur, licht, tijdsbeeld, interview met acteur, regisseur, o i d.
Het gaat erom dat jij iets met het fragment hebt wat je wilt delen.
Op deze ZOOM-avond geef je een kleine toelichting waarom je dit fragment hebt gekozen en welke vragen je mogelijk hebt, of je geeft een kijkopdracht.  Als het fragment is getoond dan leid je ook de nabespreking.
Om e.e.a. goed te laten verlopen mail je het filmfragment uiterlijk vrijdag de 26e naar secretaris HAF.

ma 6 december 2021 - ZOOM-AVOND! -Ledenavond
Wederom een Leden ZOOM-avond, waarbij iedereen uitgenodigd wordt zijn/haar film in te leveren. Te denken valt aan de green screen films, de interviews, de 9 shots films, en films die je hebt gemaakt en besproken wilt hebben. Je kan kiezen voor het ‘lijstje’ en aangeven welke punten je besproken wilt hebben op de avond zelf. Robert Bertsch heeft de leiding onder voorbehoud. Films tijdig inleveren bij Dick Akkerhuis.

ma 13 december 2021 - ZOOM-AVOND! -Raad de maker
De bedoeling is dat je een film van enkele minuten instuurt (zonder aftiteling). Je kan je eigen stijl aanhouden, je kan iemand anders zijn stijl imiteren en ga zo maar door. Deze avond neemt Peter Heemskerk de leiding. Films tijdig inleveren bij Dick Akkerhuis..

di 28 december 2021 - Inleveren films voor Clubwedstrijd op 24-01-2022 
Films inleveren voor de Clubwedstrijd 2022, die op ma. 24-01-2022 plaatsvindt. De films worden beoordeeld door een toegewezen jury van ZH’12. De jurering vraagt 3 weken tijd. De films dienen UITERLIJK 28 DECEMBER bij Johan Bommelé aanwezig te zijn! De film het liefst op een usb-stick in het mp4-formaat. Of via www.WeTransfer.com of Filemail.com. De film mag niet langer zijn dan 30 minuten. Graag met vermelding van maker(s) van de film, titel, en duur.
Zie voor het Wedstrijdreglement 2022 de e-mail d.d. 17 december 2021 van Johan Bommelé. 

HAF-locatie gesloten wegens Lockdown t/m 14 januari 2022
Kerstdiner
De nieuwe coronamaatregelen (lock down) zijn 19 december jl. van kracht geworden en duren in ieder geval t/m 14 januari 2022.
Dit betekent helaas dat het aangekondigde kerstdiner dit jaar wederom niet kan doorgaan.
Copyright © 2013 - 2022. All Rights Reserved.  HAF - Haagsche Amateur Filmclub - Het Kleine Loo 1 (VUC-terrein) - 2592 BW Den Haag.  Privacybeleid.