Wijzigingen
 voorbehouden - bekijk dus regelmatig het programma voor de actuele stand.
Vanwege de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden alleen persoonsnamen genoemd waarvoor toestemming is ontvangen. 


PROGRAMMA 2020 / 2021

ma 7 december 2020: Ledenavond

Ledenavond met films uit het 'trommeltje' en films van leden gemaakt volgens de nieuwe procedure**.
Komt het niet uit om eerst je film met een Seniorfilmer te bespreken, dan kun je de film toch insturen. Teneinde de bespreking zinvol te laten zijn, worden de films alleen vertoond als de maker zelf aanwezig is.
Mail je film vóór 4 december a.s. naar: secrhaf@gmail.com
Robert Bertsch begeleidt de avond.
Technische verzorging: Marc Krier. De link wordt volgende week toegezonden. 

** Ter herinnering, de 'nieuwe procedure' is als volgt: 
Stel, je hebt een film voor vertoning op de ledenavond, dan kun je de film eerst sturen naar een Seniorfilmer: Peter vd Klaauw, Johan Bommelé, Peter Heemskerk, Willemien Rotteveel en hen vragen om feedback. Jij bepaalt wat je met de feedback doet. Op de ledenavond vertoon je de film met verbeterpunten die je hebt aangebracht. Komt het niet uit om eerst je film met een Seniorfilmer te bespreken, dan kun je de film toch insturen. 

ma 14 december 2020: Raad de filmmaker 
Heb je een kenmerkende eigen stijl in je film gelegd of heb je nu een compleet andersoortge film gemaakt? Breng de HAF-leden aan het twijfelen. Wie raden de maker?
Peter Heemskerk neemt deze keer de plaats in van Jan van den Bos en zal op zijn bekende wijze de avond in goede banen leiden.  
Mail je film (zonder aftiteling!) vóór 11 december a.s. naar secrhaf@gmail.com . 
De link volgt in de week voor de uitzending.

ma 21 december 2020: Gesloten: Kerstdiner vervalt  
Vanwege alle maatregelen rond corona kan het kerstdiner dit jaar helaas niet plaatsvinden.
 
ma 28 december 2020: Gesloten 

2021
ma 4 januari 2021: Nieuwjaarsavond met 'decemberfilms'

ma 25 januari 2021: HAF-Clubwedstrijd 2021 (inzending sluit 23/12!!)
De films worden beoordeeld door een toegewezen jury van ZH’12. 
De jurering vraagt 3 weken tijd en rekeninghoudend met de feestdagen, moet jullie inzending uiterlijk  woensdag 23 december op stick bij Johan Bommelé zijn. Met vermelding van maker(s) van de film, titel, en duur. De films moeten voorzien worden van korte introtekstjes.
In verband met corona komt de jury haar rapportage niet toelichten, maar doet dit alleen schriftelijk. Waarschijnlijk wordt het een ZOOM-avond. . In dat geval probeert Johan de jury aan de ZOOM-uitzending te laten deelnemen.


 


TERUGBLIK 2020  


ma 9 december 2019: Raad de filmmaker
Heeft jouw film zo’n kenmerkende eigen stijl, dat de zaal direct jou herkent als de maker? Dat is een compliment!
Of heb je nu een film gemaakt die zo opvallend anders is, dat de zaal in het duister tast over de maker? Ook dat is een compliment waard.
De aangeleverde films zijn vanzelfsprekend zonder vermelding van de maker(s), ook niet als een ‘Hitchcock’ op de achtergrond. Je film uiterlijk 9 december deponeren in de box 'Raad de Maker'. 

ma 16 december 2019: Kerstdiner: Maak vóór 9 december € 25,- p.p. over. Dat is je aanmelding!

Dit jaar is aanmelden uitsluitend mogelijk met een betaling vóór 9 december a.s. via bankrekening: NL62 INGB 0000 1585 66 t.n.v. Haagsche Amateur Filmclub met vermelding 'HAF-kerstdiner 2019'.
Zie onderstaand menu. Mocht u geen ossenhaas wensen, dan kunt u vermelden 'visgerecht' op uw betalingsoverschrijving. De drankjes zijn niet inbegrepen. 
Partners zijn van harte uitgenodigd.
Maak een korte wensfilm voor vertoning na het diner.
Loten voor prachtige prijzen zijn verkrijgbaar bij Peter Heemskerk.

Programma
Inloop vanaf 18.30 uur (met een feestelijk drankje)
Diner start om 19.30 uur
Vertoning van wensfilmpjes HAF-leden (svp uiterlijk 9/12 films aanmelden bij Jan Heijdra) 
Loterij o.l.v. Peter Heemskerk
Einde Kerstavond ca. 23.00 uur

Menu
Espresso van Truffel
Bitterbal van oude kaas
---
Tartaar van gerookte zalm,
Sesamsaus en krokante gamba
---
Ossenhaas*, pepersaus en stoofpeer
*(alleen als u een visgerecht wenst i.p.v. ossenhaas, dit bij uw betaling vermelden)
---
Cheescake,
Caramel en stratiatella ijs
---
Dit wordt het gezelligste Kerstdiner in filmland.
Sfeervol, gezellig, delicieus, vreedzaam een nieuw filmjaar tegemoet.
Wij hopen u allen bij het Kerstdiner van 16 december te mogen begroeten.2020
ma 6 januari 2020: Proosten op een nieuw filmjaar 
Vertoning van winter- en feestfilmsJe bent van harte uitgenodigd om op de eerste HAF-avond van 2020 op het nieuwe HAF-jaar te proosten. Dit doen we onder het genot van een feestelijk drankje en meegebrachte nieuwjaarsfilmpjes. We zullen ook terugkijken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar en horen wat het nieuwe jaar ons te bieden heeft. 
Tevens inlevering van de Clubwedstrijdfilms aan de wedstrijdcommissaris. Films op USB-stick uiterlijk 6-1-20.  Met vermelding van maker van de film, titel, duur en medium. De films moeten voldoen aan de HAF- en ZH'12-reglementen! Zie hiervoor ook de tekst bij 27 januari 2020.  
Aanvang 20:00 u
ur.

ma 13 januari 2020: De Avond van Jan 
Een aantal weken geleden werden we bij de HAF getracteerd op het bekijken van de film 'Briefgeheim'. Deze film was de beste op het NOVA-festival en eindigde bij de Unica zelfs op de eerste plaats. Wat is er zo goed aan deze film ? Op 13 januari a.s. laat Jan d.m.v. veel voorbeelden zien wat de sterke punten waren. En vertelt de aanwezigen hoe je zelf ook tot dit soort opnames kunt komen. Een avond die je beslist niet mag missen....

ma 20 januari 2020: Je eigen filmlogo + update HAF-speelfilm + De Zee
Toon je 'visitekaartje' aan het begin of einde van je film. Met een eigen filmlogo en/of naam in je filmleader. De verwachtingen van je publiek worden hoog gespannen. Wat zal hij of zij nu weer voor een verrassende, ontroerende of humoristische film hebben bedacht? Vanavond dé gelegenheid voor alle Haffers zijn of haar 'visitekaartje' te tonen, waarvoor Peter Heemskerk op 25 november jl. ons enthousiast heeft geïnstrueerd.
Bovendien bespreken Peter Maronier en Peter Heemskerk de film De Zee. 
Verder geeft Danny Snoek de laatste stand weer van de HAF-speelfilm, een ambitieus project met veel leermomenten. 

ma 27  januari 2020: HAF-Clubwedstrijd 2020 (aanvang 19.45 uur!)
Inlevering films bij wedstrijdcommissaris Johan Bommelé. Films op USB-stick uiterlijk 6-1-20Met vermelding van maker(s) van de film, titel, duur en medium. Er zijn 8 films ingeleverd door Peter vD., Johan B., Robert B., Jan vdB., Shimon P./Barbara F., Mieneke M., Peter H. en Rien W.. De films moeten vòòr 18/1 nog voorzien worden van korte introtekstjes.
Ook de partners van de HAF-leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Artikel 3: Clubwedstrijd

lid 1: algemeen

De HAF-Clubwedstrijd wordt gehouden volgens de regels die door onze Regio zijn opgesteld. (Zo wordt bijvoorbeeld de externe jury, die uit drie personen bestaat, door de Regio toegewezen (dit keer bestaande uit Evert Hasselaar (voorzitter), Elvira Franken, Dirk de Cocq, en Arie Heerkens (reserve). In 2018 heeft de Regio bepaald dat een film maximaal 30 minuten mag duren). Zie ook de HAF-website onder 'Ledeninfo > Reglementen > Wedstrijdreglementen. Voor de volledige tekst: Klik hier.

  • De maker levert zijn film drie weken vóór de wedstrijd bij de wedstrijdcommissaris Johan Bommelé in. En wel op een usb-stick of via een transferprogramma op het internet.
   (bij voorbeeld via www.WeTransfer.com). De films worden in het format ingeleverd zoals door de Regio gewenst wordt. Dit is sinds 2018 het Mpeg2 of Mpeg4-format. 
 • Bij alle films moeten brongegevens van beeld en geluid (muziek) worden vermeld; bij beelden van derden moet expliciet toestemming worden verkregen van de rechthebbende en dat geldt ook bij gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal.
 • De wedstrijdcommissaris zet, in de week dat hij de films ontvangen heeft, alle films op vier usb-sticks. Elk jurylid (inclusief de reserve) ontvangt van hem een usb-stick.

lid 2: onvoldoende tijd

Mocht er, om wat voor reden, onvoldoende tijd zijn om alle ingeleverde films op de Clubwedstrijdavond af te spelen, dan worden de afgevallen films de eerstvolgende clubavond getoond. Welke films dat zijn gebeurt natuurlijk na overleg met de makers. (De voorkeur zal liggen bij een tweede ingeleverde film van een maker).

lid 3: rapport

Alle makers van een film krijgen het rapport van de externe jury..

lid 4: prijs

De maker van de winnende film krijgt de Clubwisseltrofee uitgereikt en zijn naam wordt daarop vermeld.

lid 5: aantal films per maker

Een maker mag maximaal twee films voor de Clubwedstrijd insturen.ma 3 februari 2020: Ledenavond
Je eigen podium. Met ziel en zaligheid heb je of hebben jullie wekenlang gewerkt aan je mooiste film. Die wil je nu ook weleens laten zien. Best spannend. Ergens hou je altijd enige twijfel hoe wordt mijn film gewaardeerd. Wat is er allemaal goed aan, wat is boeiend, wat is knap bedacht, worden het filmidee en -verhaal begrepen? Wat zou een volgende keer nog iets beter kunnen? Kies je ervoor de zaal wel of niet je film te laten beoordelen?

Hoe er ook wordt gereageerd we blijven blij met het leuke hobbywerk en genieten van de positieve suggesties.

  

ma 10 februari 2020: Algemene Ledenvergadering voorjaar 2020 (ALV)
Een cruciale Algemene Ledenavond met belangrijke veranderingen. Komt dus allen! De benodigde vergaderstukken en het Volmachtformulier zijn naar eenieder gemaild en ook op de website gezet onder 'Ledeninfo > ALV's 2020'. Met het verzoek de vergaderstukken uitgeprint mee te nemen. Bij verhindering dit graag per omgaande meedelen, eventueel begeleid met een volmacht. (ALV alleen bestemd voor HAF-leden). 

ma 17 februari 2020: One-shot-film
Kunstig, levendig, alsof je meer betrokken raakt bij de plaatselijke situaties. Jules toonde reeds schitterende filmfragmenten. Niet gemakkelijk om te realiseren maar zeker de moeite waard pogingen te wagen. Jules instrueert ons vanavond nog extra en we gaan teams vormen
 om deze uitdaging op te pakken. Laten we met z'n allen op de tenen lopen en ons uiterste best doen om iedereen over een paar weken te verbazen met verbluffende resultaten.

ma 24 februari 2020: Trends van vandaag en morgen
Hoe denken we hierover? Zinvol of overdreven? Stilstaan of meedoen? Te moeilijk of best te doen? 
Peter Heemskerk en Danny Snoek nemen ons in het heden mee naar codecs en het wegschrijven van films. Hoe kan je dat het beste doen? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen en mooiste resultaten?
Wat moeten we weten over Drones en 4K-films? Is de sublieme kwaliteit alle moeite, zware bestanden, gecompliceerde montage waard? Wat zijn de voorwaarden en consequenties? Moet je er - in de komende tijd - wel of niet voor kiezen? 

ma 2 maart 2020: Ledenavond 
Je eigen podium. Met ziel en zaligheid heb je of hebben jullie wekenlang gewerkt aan je mooiste film. Die wil je nu ook weleens laten zien. Best spannend. Wat is er allemaal goed aan, wat is boeiend, worden het filmidee en -verhaal begrepen? Wat zou een volgende keer nog iets beter kunnen? Kies je ervoor de zaal wel of niet je film te laten beoordelen?
We genieten van de positieve suggesties. Films svp uiterlijk vrijdag 28/2 aanmelden met titel, duur en soort medium bij Jan Heijdra.

ma 9 maart 2020: Horror
Af en toe lijkt de wereld wel één grote horrorfilm. Beangstigend. Een filmgenre waar veel Haffers niet dagelijks mee bezig zijn. Toch kan het leuk zijn al je creativiteit hier eens op los te laten. Hoe verzin je een griezelverhaal, hoe bedenk je bloedstollende effecten, hoe laat je je publiek bijna flauwvallen?
Mieneke heeft zich erin verdiept en daagt ons uit ook eens een afschrikwekkend verhaal te filmen. Overigens hoeven daar niet altijd weerzinwekkende figuren in voor te komen, ook een onschuldiglijkend burgermannetje kan de meest verschrikkelijke fantasieën bedenken. Wie durft?
Een Doe-avond, neem je camera mee, editinggroepen worden bij elkaar gebracht. 

di 10 maart 2020: Bezoek aan Rijswijkse Videoclub 
Een groep Haffers te gast bij onze filmcollega's in Rijswijk. Uitwisseling van ideeën wat we eventueel van elkaar kunnen leren en wellicht hoe we kunnen samenwerken. Denk alvast na over suggesties. 


ma 7 september 2020 - 20.00 uur

BBQ: de eerder aangekondigde Barbecue gaat niet door, om diverse redenen.

De reguliere HAF-avond gaat wél door. 
Het clubhuis van VUC is corona proof gemaakt. Er is een looproute. Er zijn desinfectans voor de handen. De stoelen staan op gepaste afstand. Eventuele consumpties svp contactloos betalen. We hanteren voorlopig een presentielijst, zoals in de horeca gebruikelijk.

De clubavond begint weer om 20.00 uur. We vragen jullie tijdig aanwezig te zijn en je jas over de stoelleuning te hangen en direct een stoel te kiezen en te gaan zitten en te blijven zitten!

Het programma:

 1. Een woord van welkom door de voorzitter.
 2. Een ‘rondje’ waarin we elkaar de gelegenheid geven om te vertellen hoe het met iedereen is.
 3. Presentatie van programma (voor de tweede helft van 2020*).
 4. Filmquiz door Wilhelmina 1 en Wilhelmina 2.
 5. Pauze. LET OP de coronaregels!
 6. Genre films:
  1.  Unscripted movie. Brandon Li.
   2. ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), een fluisterfilm 

ma 14 september 2020: De Avond van Jan - 'Een verhaal filmisch vertellen'
Filmen in de natuur. Wat zoek je en wat kom je tegen? Hoe voorkom je dat het alleen een serie mooie shots is? Hoe maak je er achteraf een verhaal van?

ma 21 september 2020: Presentatie filmpuzzels + Filmanalyse op maat
Jules Oyserman stelde een uitdagende filmpuzzel samen: maak van 60 scènes in willekeurige volgorde een nieuw filmisch verhaal! Vanavond de presentatie door Haffers die deze uitdaging zijn aangegaan. 
Aansluitend een oefening filmanalyse uit het boek van de NOVA 'Filmanalyse op maat'. Hiervoor hoeven jullie géén camera mee te nemen! 


vr 25 september 2020: 'HAF Filmhuis Event' voor de liefhebbers
Films kijken en bespreken in het Filmhuis samen met Mieneke en Willemien. Wel zelf je toegangskaart regelen svp. De film 'Buladó wordt om 18.45 vertoond. Klik ook: Bulado 
N.B. Vandaag begint in Utrecht Het Nederlands Film Festival.


 

ma 28 september 2020: Demonstratie microfoons
Geluid met behulp van een equalizer. Demonstratie en uitproberen hoe diverse microfoons werken. Kennis & Kunde door Marc Krier.

ma 5 oktober 2020: Algemene Ledenvergadering (ALV) + Ledenavond
Gedurende ca. één uur organiseert het HAF-bestuur de ALV. Wees allen daarbij aanwezig.
Daarna HAF-films nabespeken volgens een nieuwe procedure tijdens deze verdere Ledenavond.
HAF-leden zie ook: Ledeninfo > HAF NIEUWSBRIEVEN + POST SECRHAF 'AANGEVULDE consequenties nieuwe coronamaatregelen vanaf 29-09-2020'. 
N.B. Tevens inlevering van 1-minuutfilms aan Johan Bommelé voor ons festival op 19/10. 

ma 12 oktober 2020: Briljante films van René Roeken
Gastspreker Ruud Scheidel van filmclub ERSA presenteert en bespreekt de vaak bekroonde films van fenomeen René Roeken.
Vertoond worden:
1.  Het Oerbos, 15 minuten – een verhaal over de laatste oerbossen en hun bewoners in Europa.
2. Vrolijk Pasen, 13 minuten – een gedigitaliseerde super 8 film over mysterieuze paaseieren.
3. De verborgen stad, 19 minuten – Machu Pichu in alle rust bekeken.
4. Morgen zal alles anders zijn, 36 minuten – Een bruiloft in Nepal.
5. (Reserve) Mijn Werkstuk, 10 minuten – De kleinzoon zet opa aan om een werkstuk over olifanten te maken.

HAF-leden zie ook: Ledeninfo > HAF NIEUWSBRIEVEN + POST SECRHAF 'Consequenties nieuwe coronamaatregelen vanaf 29-09-2020'. 


 

ma 19 oktober 2020: HAF 1-minuutfilmfestival, online via ZOOM
Ook de 1-minuutfilms van het One-Shot-Movie-project kunnen meedingen tijdens dit festival. Met 'handopsteken' jureren HAF-leden de films. De organisatie is weer in de vertrouwde handen van Johan en Barbara.

Om alle leden de gelegenheid te geven om aan deze ZOOM avond deel te nemen, volgen hieronder enkele regels/richtlijnen:

 

 • Laad de ZOOM app op je computer/tablet/smartphone. Voor die leden die de ZOOM app al geregistreerd hebben, check of je de laatste versie hebt, te weten versie 5.3.1;
 • Jullie hebben al eerder per e-mail de link ontvangen, die jullie toegang geeft tot de sessie.

              De uitzending begint maandag a.s. om 20:00 uur, maar je kan iets eerder inloggen;

 • Klik in je mail op die link, de app Zoom zal dan opstarten met deze meeting.
 • Wacht tot de host rond 20.00 toegang verleent;
 • Het ZOOM programma moet je de hele avond aan laten staan; verlies je om één of andere reden verbinding start dan zelf met eerdergenoemde link het ZOOM programma opnieuw. Je mist helaas dan een stuk van de uitzending;
 • Willen jullie tijdens de uitzending in ZOOM de microfoon uitzetten en de chatbox aanzetten;
 • Het festival zal door Johan Bommelé worden geleid;
 • De ingezonden films zullen per paar, na de aankondiging van Johan, op je eigen computer/tablet/smartphone via YouTube worden vertoond. De links van de twee films worden getoond in de chat box. Klik op de eerste link en die film wordt dan op YouTube automatisch gestart.
 • Sluit het venster van YouTube na de eerste film en ga terug naar ZOOM.
 • Daarna druk je op de tweede link in de chatbox, waarna de tweede film wordt getoond.
 • Na vertoning van de films op YouTube, sluit je dat venster en keer je zelf terug naar het ZOOM programma;
 • Johan licht de volgende stap toe en zal aan jullie vragen welke film doorgaat naar de volgende ronde. Dit gebeurt door middel van handopsteken. Johan vraagt per film: “wie vindt dat film 1 door moet gaat” en na tellen van het aantal opgestoken handen: “Wie vindt dat film 2 door moet gaan”. Opnieuw worden handen opgestoken. De film met de meeste opgestoken handen gaat door. Johan zegt dan: “de film titel x gaat door.”
 • Daarna kondigt hij de volgende twee films aan, de links voor die films worden gegeven en volgt dezelfde procedure.

HAF-leden zie ook: Ledeninfo > HAF NIEUWSBRIEVEN + POST SECRHAF '4 weken gesloten, wel online via ZOOM'. 

vr 23 oktober 2020: Filmhuis voor de liefhebbers
Films kijken en bespreken in het Filmhuis samen met Mieneke en Willemien. Wel zelf je toegangskaart regelen svp.
 
ma 26 oktober 2020: Hoe maak je een instructievideo? (20:00 uur via Zoom) 
Een filmgenre waar we niet vaak aan denken: instructiefilms. Terwijl film juist hét uitgelezen middel is om visueel en helder een handleiding over te brengen bij je doelgroep. Van ‘Hoe knoop je een schoenveter’ tot ‘Hoe verbeter je de wereld’. Van ‘Taart bakken’ tot ‘Zeezeilen’. Van ‘Je huis verduurzamen’ tot ‘Je planten laten bloeien’. Honderden simpele of gecompliceerde onderwerpen zijn er te bedenken waar je anderen een flinke dienst mee kunt bewijzen.
Vanavond geeft Mieneke via Zoom informatie: Wat is een instructievideo precies? Hoe pak je zoiets aan? Hoe maak je visueel een helder verhaal met een duidelijk doel? Hoe houd je de aandacht vast van de kijker? Ondersteund met een instructiefilmpje LMIM (LijktMakkelijkIsMoeilijk).
Heb je goed opgelet, dan denk je aan het eind van de avond hopelijk: LMIM (LijktMoeilijkIsMakkelijk).
Uitnodiging: maak zelf een instructievideo over een verrassend onderwerp en vertoon die op
2 november a.s. via Zoom/YouTube.
HAF-leden zie ook: Ledeninfo > HAF NIEUWSBRIEVEN + POST SECRHAF '4 weken gesloten, wel online via ZOOM'. 


ma 2 november 2020: Ledenavond incl. vertoning instructievideo's
Ledenavond met nabespreken films. Nieuwe procedure o.l.v. Robert Bertsch. Stuur tijdig je film naar secrhaf@gmail.com met titel, duur en soort medium.
Peter Maronier wil graag 2 versies van een film tonen: zijn oorspronkelijke film en een door hem aangepaste versie, die gebaseerd is op het commentaar van een senior filmer. 

Tevens vertoning van je eigen instructievideo: verzin een origineel onderwerp, maak een script waarin een INSTRUCTIE is verwerkt. Bepaal je doel en doelgroep. Haal alles uit je filmische gereedschapskist: vertel je verhaal met beeld en geluid, licht, shotlist, kadrering, découpage e.d. 
Vergeet even alle perikelen van de wereld en wees lekker bezig met je hobby: FILMEN.
HAF-leden zie ook: Ledeninfo > HAF NIEUWSBRIEVEN + POST SECRHAF 'gesloten, wel online via ZOOM'. 


ma 9 november 2020: Wendingspunten in film
Meer filmisch werken. Hoe maak je een film boeiend? Wat zijn spanningsbogen en hoe pas je die toe? Hoe zorg je voor geloofwaardige wendingspunten? Mieneke en Peter H. lichten toe.
N.B. Tevens reis- en vakantiefilms sturen naar Johan Bommelé voor ons vakantiefilmfestival. Zie voor de procedure de tekst bij 23/11.
HAF-leden zie ook: Ledeninfo > HAF NIEUWSBRIEVEN + POST SECRHAF 'gesloten, wel online via ZOOM'. 


ma 16 november 2020: Voorpremière van de HAF-clubfilm!
Komt dat zien! Met ongelooflijke inzet van veel Haffers en externe medewerk(st)ers en onder de bezielende leiding van Danny Snoek gaat vanavond de HAF-clubfilm 'Shine on You' in voorpremière. Een opwindend filmisch moment! Verzoek: verschijn allemaal in feestelijke kleding bij deze online première-avond!


ma 23 november 2020: Vakantiefilmfestival
om de Phine van der Velden wisseltrofee.
Welke vakantie- of reisfilm is filmisch het beste en meest boeiend? Johan en Barbara zorgen voor een prima organisatie van dit online festival.
HAF-studio gesloten, wel online via Zoom.

Organisatorisch is het dit jaar anders dan voorgaande jaren.
De procedure is als volgt:

- Tot en met 9 november kunnen de vakantiefilms ingeleverd worden bij Johan.

   De films worden met een link op YouTube gezet en kunnen zo bekeken worden.
   De link van iedere film wordt toegestuurd.
- Thuis heb je dus de mogelijkheid om iedere film op je gemak goed te bekijken en te beoordelen.
  Johan mailt aan ieder de deelnemerslijst en een beoordelingsformulier.
- Op het beoordelingsformulier geef je je commentaar per film en je waardering in punten en dat is het belangrijkste:
  welke films volgens jou nummer 1, nummer 2 en nummer 3 zijn.

- Vóór 20 november stuur je die beoordelingslijst per e-mail terug naar Johan en Barbara.
- Johan en Barbara verwerken ieder apart de scores en vergelijken het eindresultaat met elkaar.


- Het zou mooi zijn als iedereen een leader maakt van zijn film van ongeveer 1 minuut en die ook mailt naar Johan,
  voor vertoning op een ZOOM bijeenkomst op 23 november.

- Succes met de voorbereidingen.

ma 30 november 2020: Voice Over verdient meer aandacht

Een goede film meer is dan een optelsom van mooie beelden. Daar zijn we het allemaal over eens.
Bij een speelfilm is de kwaliteit van de acteurs en actrices heel belangrijk, maar vooral het verhaal speelt de hoofdrol. 
Hetzelfde geldt voor een documentaire. Wat is het verhaal, waar gaat het over, en hoe wordt het verhaal verteld? 
Voor vakantiefilms is dat niet anders. Denk aan de 5 W’s. Vooral het waarom is belangrijk.
Daarover gaat het vanavond: waarom wil je deze beelden laten zien en hoe vertel je dat?
Maakt of breekt de voice over jouw film? 
Willemien geeft een inleiding waarom een voice over net zo belangrijk is als je beelden, muziek e.d. Het maken van een voice over verdient veel aandacht, want de kwaliteit van je hele film hangt daar in grote mate vanaf!
Dus kom maar op met je vragen na de inleiding van Willemien op deze online clubavond.
Technische verzorging van de online avond: Danny Snoek.  

 

Copyright © 2013 - 2020. All Rights Reserved.  HAF - Haagsche Amateur Filmclub - Het Kleine Loo 1 (VUC-terrein) - 2592 BW Den Haag.  Privacybeleid.