C
Wijzigingen
 voorbehouden - bekijk dus regelmatig het programma voor de actuele stand.
Vanwege de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden alleen persoonsnamen genoemd waarvoor toestemming is ontvangen. 


NAJAARSPROGRAMMA 2020

ma 14 september 2020: De Avond van Jan - 'Een verhaal filmisch vertellen'
Filmen in de natuur. Wat zoek je en wat kom je tegen? Hoe voorkom je dat het alleen een serie mooie shots is? Hoe maak je er achteraf een verhaal van?

ma 21 september 2020: Presentatie filmpuzzels
Jules Oyserman stelde een uitdagende filmpuzzel samen: maak van 60 scènes in willekeurige volgorde een nieuw filmisch verhaal!
Vanavond de presentatie door Haffers die deze uitdaging zijn aangegaan. 

vr 25 september 2020: Filmhuis voor de liefhebbers
Films kijken en bespreken in het Filmhuis samen met Mieneke en Willemien. Wel zelf je toegangskaart regelen svp. 

ma 28 september 2020: Première van de HAF-clubfilm!
Komt dat zien! Met ongelooflijke inzet van veel Haffers en externe medewerk(st)ers en onder de bezielende leiding van Danny Snoek gaat vanavond de HAF-clubfilm 'Shine on You' in première. Een feestelijk en spannend filmisch moment! 

ma 5 oktober 2020: Algemene Ledenvergadering (ALV) + Ledenavond
Gedurende ca. één uur organiseert het HAF-bestuur de ALV. Wees allen daarbij aanwezig.
Daarna HAF-films nabespeken volgens een nieuwe procedure tijdens deze verdere Ledenavond. 
N.B. Tevens inlevering van 1-minuutfilms aan Johan Bommelé voor ons festival op 19/10. 

ma 12 oktober 2020: Briljante films van René Roeken
Gastspreker Ruud Scheidel van filmclub ESRA presenteert en bespreekt de vaak bekroonde films van fenomeen René Roeken.

ma 19 oktober 2020: HAF 1-minuutfilmfestival
Ook de 1-minuutfilms van het One-Shot-Movie-project kunnen meedingen tijdens dit festival. Met 'zitten en opstaan' jureert de zaal de films. Dus 'Leren door Ervaren'. De organisatie is weer in de vertrouwde handen van Johan en Barbara.

vr 23 oktober 2020: Filmhuis voor de liefhebbers
Films kijken en bespreken in het Filmhuis samen met Mieneke en Willemien. Wel zelf je toegangskaart regelen svp.
 
ma 26 oktober 2020: Gastspreekster Betty Bloois over 'Fotofilm'
Hoe maak je van een serie foto's een boeiende film? Betty Bloois van filmclub ESRA legt het haarlijn uit en toont indrukwekkende voorbeelden. 

ma 2 november 2020: Ledenavond
Kennis & Kunde. Nodig om fraaie films te maken. Robert Bertsch leidt de avond bij het nabespreken van de tijdig ingezonden films volgens een nieuwe procedure.

ma 9 november 2020: Wendingspunten in film
Meer filmisch werken. Hoe maak je een film boeiend? Wat zijn spanningsbogen en hoe pas je die toe? Hoe zorg je voor geloofwaardige wendingspunten? Mieneke en Peter H. lichten toe.
N.B. Tevens inlevering van reis- en vakantiefilms bij Johan Bommelé voor ons vakantiefilmfestival op 23/11.

ma 16 november 2020: Demonstratie microfoons
Geluid met behulp van een equalizer. Demonstratie en uitproberen hoe diverse microfoons werken. Kennis & Kunde door Marc Krier. 

ma 23 november 2020: Vakantiefilmfestival
Welke vakantie- of reisfilm is filmisch het beste en meest boeiend? Johan en Barbara zorgen voor een prima organisatie van dit festival.
En de winnaar/winnares is? 

vr 27 november 2020: Filmhuis voor de liefhebbers
Films kijken en bespreken in het Filmhuis samen met Mieneke. Wel zelf je toegangskaart regelen svp. 

ma 30 november 2020: Acteren voor de camera
Kennis en Kunde zijn nodig voor het regisseren van acteurs en actrices in combinatie met je camerawerk. Onder leiding van Mieneke werkt Toneelgroep Odia hier enthousiast aan mee.

ma 7 december 2020: Nieuwe HAF-leden stellen zich voor
Maak een korte kennismakingsfilm over jezelf (bijv. van 2 minuten) en toon een eigengemaakte, korte film over een onderwerp.
Mieneke en Barbara verzorgen deze Kennis & Kunde-avond.   

ma 14 december 2020: Raad de filmmaker 
Heb je een kenmerkende eigen stijl in je film gelegd of heb je nu een compleet andersoortge film gemaakt? Breng de zaal aan het twijfelen. Wie raden de maker? Jan van den Bos leidt de avond.
Deponeer je film 14 december (zonder aftiteling) in de box 'Raad de Maker'. 

ma 21 december 2020: Kerstdiner (met partners) 

ma 28 december 2020: Gesloten 

2021
ma 4 januari 2021: Nieuwjaarsbijeenkomst met 'decemberfilms'TERUGBLIK 


ma 9 december 2019: Raad de filmmaker
Heeft jouw film zo’n kenmerkende eigen stijl, dat de zaal direct jou herkent als de maker? Dat is een compliment!
Of heb je nu een film gemaakt die zo opvallend anders is, dat de zaal in het duister tast over de maker? Ook dat is een compliment waard.
De aangeleverde films zijn vanzelfsprekend zonder vermelding van de maker(s), ook niet als een ‘Hitchcock’ op de achtergrond. Je film uiterlijk 9 december deponeren in de box 'Raad de Maker'. 

ma 16 december 2019: Kerstdiner: Maak vóór 9 december € 25,- p.p. over. Dat is je aanmelding!

Dit jaar is aanmelden uitsluitend mogelijk met een betaling vóór 9 december a.s. via bankrekening: NL62 INGB 0000 1585 66 t.n.v. Haagsche Amateur Filmclub met vermelding 'HAF-kerstdiner 2019'.
Zie onderstaand menu. Mocht u geen ossenhaas wensen, dan kunt u vermelden 'visgerecht' op uw betalingsoverschrijving. De drankjes zijn niet inbegrepen. 
Partners zijn van harte uitgenodigd.
Maak een korte wensfilm voor vertoning na het diner.
Loten voor prachtige prijzen zijn verkrijgbaar bij Peter Heemskerk.

Programma
Inloop vanaf 18.30 uur (met een feestelijk drankje)
Diner start om 19.30 uur
Vertoning van wensfilmpjes HAF-leden (svp uiterlijk 9/12 films aanmelden bij Jan Heijdra) 
Loterij o.l.v. Peter Heemskerk
Einde Kerstavond ca. 23.00 uur

Menu
Espresso van Truffel
Bitterbal van oude kaas
---
Tartaar van gerookte zalm,
Sesamsaus en krokante gamba
---
Ossenhaas*, pepersaus en stoofpeer
*(alleen als u een visgerecht wenst i.p.v. ossenhaas, dit bij uw betaling vermelden)
---
Cheescake,
Caramel en stratiatella ijs
---
Dit wordt het gezelligste Kerstdiner in filmland.
Sfeervol, gezellig, delicieus, vreedzaam een nieuw filmjaar tegemoet.
Wij hopen u allen bij het Kerstdiner van 16 december te mogen begroeten.2020
ma 6 januari 2020: Proosten op een nieuw filmjaar 
Vertoning van winter- en feestfilmsJe bent van harte uitgenodigd om op de eerste HAF-avond van 2020 op het nieuwe HAF-jaar te proosten. Dit doen we onder het genot van een feestelijk drankje en meegebrachte nieuwjaarsfilmpjes. We zullen ook terugkijken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar en horen wat het nieuwe jaar ons te bieden heeft. 
Tevens inlevering van de Clubwedstrijdfilms aan de wedstrijdcommissaris. Films op USB-stick uiterlijk 6-1-20.  Met vermelding van maker van de film, titel, duur en medium. De films moeten voldoen aan de HAF- en ZH'12-reglementen! Zie hiervoor ook de tekst bij 27 januari 2020.  
Aanvang 20:00 u
ur.

ma 13 januari 2020: De Avond van Jan 
Een aantal weken geleden werden we bij de HAF getracteerd op het bekijken van de film 'Briefgeheim'. Deze film was de beste op het NOVA-festival en eindigde bij de Unica zelfs op de eerste plaats. Wat is er zo goed aan deze film ? Op 13 januari a.s. laat Jan d.m.v. veel voorbeelden zien wat de sterke punten waren. En vertelt de aanwezigen hoe je zelf ook tot dit soort opnames kunt komen. Een avond die je beslist niet mag missen....

ma 20 januari 2020: Je eigen filmlogo + update HAF-speelfilm + De Zee
Toon je 'visitekaartje' aan het begin of einde van je film. Met een eigen filmlogo en/of naam in je filmleader. De verwachtingen van je publiek worden hoog gespannen. Wat zal hij of zij nu weer voor een verrassende, ontroerende of humoristische film hebben bedacht? Vanavond dé gelegenheid voor alle Haffers zijn of haar 'visitekaartje' te tonen, waarvoor Peter Heemskerk op 25 november jl. ons enthousiast heeft geïnstrueerd.
Bovendien bespreken Peter Maronier en Peter Heemskerk de film De Zee. 
Verder geeft Danny Snoek de laatste stand weer van de HAF-speelfilm, een ambitieus project met veel leermomenten. 

ma 27  januari 2020: HAF-Clubwedstrijd 2020 (aanvang 19.45 uur!)
Inlevering films bij wedstrijdcommissaris Johan Bommelé. Films op USB-stick uiterlijk 6-1-20Met vermelding van maker(s) van de film, titel, duur en medium. Er zijn 8 films ingeleverd door Peter vD., Johan B., Robert B., Jan vdB., Shimon P./Barbara F., Mieneke M., Peter H. en Rien W.. De films moeten vòòr 18/1 nog voorzien worden van korte introtekstjes.
Ook de partners van de HAF-leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Artikel 3: Clubwedstrijd

lid 1: algemeen

De HAF-Clubwedstrijd wordt gehouden volgens de regels die door onze Regio zijn opgesteld. (Zo wordt bijvoorbeeld de externe jury, die uit drie personen bestaat, door de Regio toegewezen (dit keer bestaande uit Evert Hasselaar (voorzitter), Elvira Franken, Dirk de Cocq, en Arie Heerkens (reserve). In 2018 heeft de Regio bepaald dat een film maximaal 30 minuten mag duren). Zie ook de HAF-website onder 'Ledeninfo > Reglementen > Wedstrijdreglementen. Voor de volledige tekst: Klik hier.

  • De maker levert zijn film drie weken vóór de wedstrijd bij de wedstrijdcommissaris Johan Bommelé in. En wel op een usb-stick of via een transferprogramma op het internet.
   (bij voorbeeld via www.WeTransfer.com). De films worden in het format ingeleverd zoals door de Regio gewenst wordt. Dit is sinds 2018 het Mpeg2 of Mpeg4-format. 
 • Bij alle films moeten brongegevens van beeld en geluid (muziek) worden vermeld; bij beelden van derden moet expliciet toestemming worden verkregen van de rechthebbende en dat geldt ook bij gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal.
 • De wedstrijdcommissaris zet, in de week dat hij de films ontvangen heeft, alle films op vier usb-sticks. Elk jurylid (inclusief de reserve) ontvangt van hem een usb-stick.

lid 2: onvoldoende tijd

Mocht er, om wat voor reden, onvoldoende tijd zijn om alle ingeleverde films op de Clubwedstrijdavond af te spelen, dan worden de afgevallen films de eerstvolgende clubavond getoond. Welke films dat zijn gebeurt natuurlijk na overleg met de makers. (De voorkeur zal liggen bij een tweede ingeleverde film van een maker).

lid 3: rapport

Alle makers van een film krijgen het rapport van de externe jury..

lid 4: prijs

De maker van de winnende film krijgt de Clubwisseltrofee uitgereikt en zijn naam wordt daarop vermeld.

lid 5: aantal films per maker

Een maker mag maximaal twee films voor de Clubwedstrijd insturen.ma 3 februari 2020: Ledenavond
Je eigen podium. Met ziel en zaligheid heb je of hebben jullie wekenlang gewerkt aan je mooiste film. Die wil je nu ook weleens laten zien. Best spannend. Ergens hou je altijd enige twijfel hoe wordt mijn film gewaardeerd. Wat is er allemaal goed aan, wat is boeiend, wat is knap bedacht, worden het filmidee en -verhaal begrepen? Wat zou een volgende keer nog iets beter kunnen? Kies je ervoor de zaal wel of niet je film te laten beoordelen?

Hoe er ook wordt gereageerd we blijven blij met het leuke hobbywerk en genieten van de positieve suggesties.

  

ma 10 februari 2020: Algemene Ledenvergadering voorjaar 2020 (ALV)
Een cruciale Algemene Ledenavond met belangrijke veranderingen. Komt dus allen! De benodigde vergaderstukken en het Volmachtformulier zijn naar eenieder gemaild en ook op de website gezet onder 'Ledeninfo > ALV's 2020'. Met het verzoek de vergaderstukken uitgeprint mee te nemen. Bij verhindering dit graag per omgaande meedelen, eventueel begeleid met een volmacht. (ALV alleen bestemd voor HAF-leden). 

ma 17 februari 2020: One-shot-film
Kunstig, levendig, alsof je meer betrokken raakt bij de plaatselijke situaties. Jules toonde reeds schitterende filmfragmenten. Niet gemakkelijk om te realiseren maar zeker de moeite waard pogingen te wagen. Jules instrueert ons vanavond nog extra en we gaan teams vormen
 om deze uitdaging op te pakken. Laten we met z'n allen op de tenen lopen en ons uiterste best doen om iedereen over een paar weken te verbazen met verbluffende resultaten.

ma 24 februari 2020: Trends van vandaag en morgen
Hoe denken we hierover? Zinvol of overdreven? Stilstaan of meedoen? Te moeilijk of best te doen? 
Peter Heemskerk en Danny Snoek nemen ons in het heden mee naar codecs en het wegschrijven van films. Hoe kan je dat het beste doen? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen en mooiste resultaten?
Wat moeten we weten over Drones en 4K-films? Is de sublieme kwaliteit alle moeite, zware bestanden, gecompliceerde montage waard? Wat zijn de voorwaarden en consequenties? Moet je er - in de komende tijd - wel of niet voor kiezen? 

ma 2 maart 2020: Ledenavond 
Je eigen podium. Met ziel en zaligheid heb je of hebben jullie wekenlang gewerkt aan je mooiste film. Die wil je nu ook weleens laten zien. Best spannend. Wat is er allemaal goed aan, wat is boeiend, worden het filmidee en -verhaal begrepen? Wat zou een volgende keer nog iets beter kunnen? Kies je ervoor de zaal wel of niet je film te laten beoordelen?
We genieten van de positieve suggesties. Films svp uiterlijk vrijdag 28/2 aanmelden met titel, duur en soort medium bij Jan Heijdra.

ma 9 maart 2020: Horror
Af en toe lijkt de wereld wel één grote horrorfilm. Beangstigend. Een filmgenre waar veel Haffers niet dagelijks mee bezig zijn. Toch kan het leuk zijn al je creativiteit hier eens op los te laten. Hoe verzin je een griezelverhaal, hoe bedenk je bloedstollende effecten, hoe laat je je publiek bijna flauwvallen?
Mieneke heeft zich erin verdiept en daagt ons uit ook eens een afschrikwekkend verhaal te filmen. Overigens hoeven daar niet altijd weerzinwekkende figuren in voor te komen, ook een onschuldiglijkend burgermannetje kan de meest verschrikkelijke fantasieën bedenken. Wie durft?
Een Doe-avond, neem je camera mee, editinggroepen worden bij elkaar gebracht. 

di 10 maart 2020: Bezoek aan Rijswijkse Videoclub 
Een groep Haffers te gast bij onze filmcollega's in Rijswijk. Uitwisseling van ideeën wat we eventueel van elkaar kunnen leren en wellicht hoe we kunnen samenwerken. Denk alvast na over suggesties. 


ma 7 september 2020 - 20.00 uur

BBQ: de eerder aangekondigde Barbecue gaat niet door, om diverse redenen.

De reguliere HAF-avond gaat wél door. 
Het clubhuis van VUC is corona proof gemaakt. Er is een looproute. Er zijn desinfectans voor de handen. De stoelen staan op gepaste afstand. Eventuele consumpties svp contactloos betalen. We hanteren voorlopig een presentielijst, zoals in de horeca gebruikelijk.

De clubavond begint weer om 20.00 uur. We vragen jullie tijdig aanwezig te zijn en je jas over de stoelleuning te hangen en direct een stoel te kiezen en te gaan zitten en te blijven zitten!

Het programma:

 1. Een woord van welkom door de voorzitter.
 2. Een ‘rondje’ waarin we elkaar de gelegenheid geven om te vertellen hoe het met iedereen is.
 3. Presentatie van programma (voor de tweede helft van 2020*).
 4. Filmquiz door Wilhelmina 1 en Wilhelmina 2.
 5. Pauze. LET OP de coronaregels!
 6. Genre films:
  1.  Unscripted movie. Brandon Li.
   2. ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), een fluisterfilm  

Copyright © 2013 - 2020. All Rights Reserved.  HAF - Haagsche Amateur Filmclub - Het Kleine Loo 1 (VUC-terrein) - 2592 BW Den Haag.  Privacybeleid.