Najaarsprogramma 2021
   Wijzigingen voorbehouden - bekijk dus regelmatig het programma voor de actuele stand.


ma 6 december 2021 - ZOOM-AVOND! -Ledenavond
Wederom een Leden ZOOM-avond, waarbij iedereen uitgenodigd wordt zijn/haar film in te leveren. Te denken valt aan de green screen films, de interviews, de 9 shots films, en films die je hebt gemaakt en besproken wilt hebben. Je kan kiezen voor het ‘lijstje’ en aangeven welke punten je besproken wilt hebben op de avond zelf. Robert Bertsch heeft de leiding onder voorbehoud. Films tijdig inleveren bij Dick Akkerhuis.

ma 13 december 2021 - ZOOM-AVOND! -Raad de maker
De bedoeling is dat je een film van enkele minuten instuurt (zonder aftiteling). Je kan je eigen stijl aanhouden, je kan iemand anders zijn stijl imiteren en ga zo maar door. Deze avond neemt Peter Heemskerk de leiding. Films tijdig inleveren bij Dick Akkerhuis..

ma 20 december 2021 - Inleveren films voor Clubwedstrijd 2022 + Kerstdiner
Films inleveren voor de clubwedstrijd 2022. De films worden beoordeeld door een toegewezen jury van ZH’12. De jurering vraagt 3 weken tijd. De films UITERLIJK 27 DECEMBER op stick leveren aan Johan Bommelé. Met vermelding van maker(s) van de film, titel, en duur.

Kerstdiner
De nieuwe coronamaatregelen zijn 28 november jl. van kracht gewordenn en duren zeker 3 weken. Dit betekent helaas dat het aangekondigde kerstdiner dit jaar wederom niet kan doorgaan.

ma 27 december 2021 - Gesloten wegens Kerstperiode


Terugblik najaarsprogramma 2021

ma 6 september 2021 - Opening nieuw seizoen
We beginnen het seizoen op de filmset van een première, compleet met rode loper. We zijn allen figurant in de promofilm. Het kledingvoorschrift is feestelijk. Danny Snoek, is de regisseur. Peter H. filmt. Na afloop van de opname voor de promofilm gaan we barbecueën en ondertussen worden de opnames gemonteerd. Als we klaar zijn met de barbecue gaan we onszelf zien op het witte doek. 
De voorzitter deelt Bumperstickers uit met het logo van de HAF, als dank voor de medewerking aan de film. Zij geeft tevens een toelichting op het najaarsprogramma.

ma 13 september 2021 - Avond van Jan van den Bos
Een interessante avond over montage. Deel 1.


ma 20 september 2021 - Green screen
Het werken met green screen gekoppeld aan een introductie. Een doe-avond, camera, statief, microfoon meenemen. Door Mieneke Meij.

ma 27 september 2021 - Open avond ledenwerving
In vervolg van ledenwerving en op de sociale media. HAF open voor iedere belangstellende. Zaal inrichten met tafels. Een tafel, waarop films van leden getoond worden; een loop. Een tafel met demonstratie van montage; Final Cut Pro, Pinnacle, DaVinci Resolve. Een bestuurstafel met informatie over de HAF, wat kost een lidmaatschap, wat was het programma afgelopen 2 jaar. Wat is de NOVA en wat heb jij eraan?. Een tafel met info over de gratis beginnerscursus en de cursus voor gevorderden.

vr 2 oktober 2021 - Regio ZH"12 Festival in de Tuyter
Films van 2020 Krimpen a/d IJssel.

ma 4 oktober 2021 - Ledenavond
Met Robert Bertsch. Op verzoek wordt de film langs ‘Het Lijstje’ gelegd en een ieder geeft feedback. Andere mogelijkheid, de film gaat eerst naar een van de ervaren leden, de opmerkingen worden toegepast, de film voor en na de opmerkingen.  

ma 11 oktober 2021 - Laat je verhaal tot leven komen
Op deze avond legt Danny ons HAF-motto nader uit: 'Laat je verhaal tot leven komen'. Met voorbeelden laat hij zien hoe je praktisch elke film boeiend kunt maken d.m.v. storytelling. Voorbeelden zijn o.a. onze eigen promofilm en diverse videoclips.

ma 18 oktober 2021 - Tijd voor het Grote Doek
Een presentatie van films, die op de Zoom-avonden prijzen hebben gewonnen; de bekers worden uitgereikt. Organisatie Johan Bommelé en Barbara Freigang.
Tevens presentatie van plannen voor het maken van een nieuwe speelfilm. Wie doen er mee? Door Mieneke Meij.
 Films inleveren voor vakantiefilmwedstrijd bij Johan Bommelé. Met vermelding van maker(s) van de film, titel, en duur. 


ma 25 oktober 2021 - Dialogen schrijven voor speelfilm
Mieneke Meij. Pen en papier mee. We gaan schrijven en onderzoeken hoe 'bekt' mijn dialoog. Acteur Piet v.d. Pas aanwezig.


za 30 oktober 2021 - Regio ZH'12 Festival
in de Tuyter te Krimpen a/d IJssel films van 2021.

ma 1 november 2021 - Vakantiefilmwedstrijd - Aanvang: stipt 19.45 uur!
Om de Phine van der Velden wisseltrofee
. Organisatie Johan Bommelé en Barbara Freigang.

ma 8 november 2021 - Documentaire over een kampverblijf
Henriette van Raalte.
Na de pauze Tafeltjesavond. Laptops mee. Onderling bespreken van computergerelateerde problemen; bijv. montage, geluid, enz., enz.


ma 15 november 2021 - ZOOM-AVOND! Regisseurs in de spotlight
Wie zijn beroemde regisseurs? Welke films maakten hem/haar beroemd? Bijvoorbeeld het oude HAF-lid, regisseur Paul Verhoeven. Wat doet de regisseur in de amateurfilm? Avond verzorgd door Mieneke Meij.
Films inleveren voor documentairewedstrijd bij Johan Bommelé. Met vermelding van maker(s) van de film, titel, en duur. 

ma 22 november 2021 - ZOOM-AVOND! 9-shots storyboard
Wederom aan het werk met het 9-shots storyboard in de thuissituatie. Voorbereid en begeleid door Dick Akkerhuis en Mieneke Meij.


vr 26 november 2021 - Dagactiviteit
Bezoek Haags Filmhuis met Mieneke en Willemien. Film kijken en met elkaar nabespreken.

ma 29 november 2021 - ZOOM-AVOND! Opmerkelijke filmfragmenten delen
Pauline lijkt het leuk om filmfragmenten te bespreken die door de leden zijn uitgekozen. Bijvoorbeeld een filmfragment uit een documentaire of speelfilm. Of uit het professionele circuit, of een uit een eigen film, of een andere amateurfilm. Te denken valt ook aan humor, camerastandpunt, animatie, karakter, kleur, licht, tijdsbeeld, interview met acteur, regisseur, o i d.
Het gaat erom dat jij iets met het fragment hebt wat je wilt delen.
Op deze ZOOM-avond geef je een kleine toelichting waarom je dit fragment hebt gekozen en welke vragen je mogelijk hebt, of je geeft een kijkopdracht.  Als het fragment is getoond dan leid je ook de nabespreking.
Om e.e.a. goed te laten verlopen mail je het filmfragment uiterlijk vrijdag de 26e naar secretaris HAF.Copyright © 2013 - 2021. All Rights Reserved.  HAF - Haagsche Amateur Filmclub - Het Kleine Loo 1 (VUC-terrein) - 2592 BW Den Haag.  Privacybeleid.