Welkom enthousiaste hobbyfilmer...

Filmen is misschien wel de leukste hobby die je kunt bedenken. Je kunt er je creativiteit in kwijt, filmen is veelzijdig en je bent nooit uitgeleerd. Dat maakt filmen zo spannend.
Natuurlijk kun je in je eentje proberen alle aspecten van het filmen zelf te ontdekken en te leren.

Stroomversnelling
Maar is het niet veel aardiger om gebruik te maken van een bron met veel filmkennis? Waardoor je je veel sneller kunt ontwikkelen.
 Wat het filmen alleen maar plezieriger maakt en meer voldoening geeft.

Een bron van kennis en inspiratie
Je hebt net een camera gekocht? Je wilt je oude filmhobby - toen alles nog analoog was - weer oppakken? Je bent een  gevorderde hobbyfilmer en je wilt de finesses van filmen leren en je hobby delen met andere ervaren filmers? De Haagsche  Amateur Filmclub (HAF) is een kennisbron en inspirator, die je op weg helpt en je impulsen geeft je verder te ontwikkelen.
 De HAF bestaat 86 jaar en is daarmee de oudste filmclub van Nederland!

Wat moet je meebrengen?
Breng een flinke dosis enthousiasme mee. De zin om er iets van te maken. Leergierig zijn. De HAF wil namelijk een actieve filmclub zijn. Bij de HAF tref je medeleden die een passie hebben voor film maken. Enthousiastelingen die kennis delen, elkaar helpen, filmideeën ontwikkelen en soms samen films maken.

Een film maak je op de snijtafel
Dat is het terechte gezegde. De montage van je film op de computer is een van de belangrijkste aspecten om je film boeiend te maken. De HAF heeft veel kennis van de diverse montageprogramma’s. Zowel van de technische aspecten als van de filmische aspecten.

“Ineens vonden ze mijn films een stuk boeiender”
Filmen is een verhaal(tje) vertellen. Met een begin, middenstuk en eind. Dat kan je net zo goed toepassen bij een vakantiefilm, een film over je (klein)kinderen als bij een documentaire of korte speelfilm. De kunst is om de verwende toeschouwer iedere seconde te boeien. Daarover kan je veel suggesties krijgen van je medeleden en gastsprekers. Ook wat betreft beeld, geluid, cameravoering, belichting, visual effects, titels en dergelijke. Later kun je op een groot projectiescherm laten zien wat je geleerd hebt.
Applaus zal je deel zijn.

Je kennis verrijken
Als je HAF-lid wordt kijken we of je in de beginfase begeleid kunt worden door een mentor. Hierdoor raak je snel thuis in de filmmaterie en heb je een vraagbaak die je op weg helpt. Daarnaast heeft de HAF een digitale kennisbank, waaruit je enorm veel informatie kunt putten. Zo komt je ontwikkeling in een stroomversnelling en wordt filmen steeds leuker.

Uitnodiging voor 3 gratis filmclubavonden!
Als je dit allemaal aanspreekt, moet je niet alleen op onze verhalen afgaan, maar 1 tot 3 filmclubavonden meemaken. Gratis!
Maak een afspraak. Gebruik daarvoor het contactformulier.
Ervaar zelf wat de Haagsche Amateur Filmclub voor jou kan betekenen.
Je bent van harte welkom!

Verwacht 24 september

Analyseavond

Peter Heemskerk verzorgt deze analyseavond met onder meer de films van 'Andalusië' van Robert Bertsch en de animatiefilm 'De eerste Noord-Hollandse Kaaspletter'.  Andere films zijn ook welkom, mits tijdig ingestuurd. HAF-leden kunnen in het leerzame analyseproces intensief meedoen.
Klik hier voor het verdere HAF-najaarsprogramma.

27 sept. - 5 okt. 2018

IDFA - International Documentary Filmfestival Amsterdam

TV-serie over film

Koolhoven
Van vrijdag 5 oktober t/m 9 november is er op NPO3 om 21.20 uur een zesdelige reeks filmcolleges verzorgd door filmregisseur en cinefiel Martin Koolhoven. Aan de hand van scènes uit zijn favoriete speelfilms maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van Basic Instinct tot Jaws, en van Dr. Strangelove tot Drive, iedere filmenthousiasteling kan zijn hart ophalen.
Geen droge kritieken en academische verhandelingen, maar enthousiaste betogen en bezielde observaties.
De filmcolleges zijn onderverdeeld in verschillende genres en thema’s.
Zeer leerzaam voor gepassioneerde hobbyfilmers.
Op 5/10 gaat het over Spaghetti Westerns, het mooiste genre dat er is!
Meer info.

HAF hot links