Haagsche Amateur Filmclub ontvangt
Hogenbijl Stimuleringsprijs voor Amateurfilm 2021

Klik op deze afbeelding van
  HAF-voorzitster Mieneke Meij
  om de feestelijke film  te zien

Geldprijzen ter waarde van € 750 zijn toegekend aan de Haagsche Amateur Filmclub (HAF), Videoclub Borne en Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL).
Zij winnen de prijs vanwege hun blijvende inzet voor de activiteiten en betrokkenheid van hun leden in een jaar waarin het clubleven van de meeste verenigingen als gevolg van corona stillag. Met hun activiteiten, grandioze inzet en enthousiasme tonen de videoclubs zich waardige winnaars in de voetsporen van de naamgevers van de prijs: Henny en Ada Hogenbijl. De Hogenbijl Stimuleringsprijs wordt slechts in uitzonderlijke situaties toegekend.

De clubs zullen het geld van deze prijs gaan gebruiken voor het werven van vooral jongeren, vrouwen en mannen en voor het aantrekken van jonge cursusgevers.
Wie nader wil kennismaken met de HAF stuurt een afspraakverzoek via het contactformulier.
Vrijdagmiddag 7 mei was de première van een korte film, gemaakt door De Videomakers, waarin de drie prijswinnende clubs in het zonnetje werden gezet. Kijk de film: klik hier!

Welkom enthousiaste hobbyfilmer...

Filmen is misschien wel de leukste hobby die je kunt bedenken. Je kunt er je creativiteit in kwijt, filmen is veelzijdig en je bent nooit uitgeleerd. Dat maakt filmen zo spannend.
Natuurlijk kun je in je eentje proberen alle aspecten van het filmen zelf te ontdekken en te leren.

Stroomversnelling
Maar is het niet veel aardiger om gebruik te maken van een bron met veel filmkennis? Waardoor je je veel sneller kunt ontwikkelen.
 Wat het filmen alleen maar plezieriger maakt en meer voldoening geeft.

Een bron van kennis en inspiratie
Je hebt net een camera gekocht? Je wilt je oude filmhobby - toen alles nog analoog was - weer oppakken? Je bent een  gevorderde hobbyfilmer en je wilt de finesses van filmen leren en je hobby delen met andere ervaren filmers? De Haagsche  Amateur Filmclub (HAF) is een kennisbron en inspirator, die je op weg helpt en je impulsen geeft je verder te ontwikkelen.
 De HAF bestaat 89 jaar en is daarmee de oudste filmclub van Nederland! Enkele beroemde Nederlandse filmers zijn ooit bij de HAF begonnen!

Wat moet je meebrengen?
Breng een flinke dosis enthousiasme mee. De zin om er iets van te maken. Leergierig zijn. De HAF wil namelijk een actieve filmclub zijn. Bij de HAF tref je medeleden die een passie hebben voor film maken. Enthousiastelingen die kennis delen, elkaar helpen, filmideeën ontwikkelen en soms samen films maken.

Een film maak je op de snijtafel
Dat is het terechte gezegde. De montage van je film op de computer is een van de belangrijkste aspecten om je film boeiend te maken. De HAF heeft veel kennis van de diverse montageprogramma’s. Zowel van de technische aspecten als van de filmische aspecten.

“Ineens vonden ze mijn films een stuk boeiender”
Filmen is een verhaal(tje) vertellen. Met een begin, middenstuk en eind. Dat kan je net zo goed toepassen bij een vakantiefilm, een film over je (klein)kinderen als bij een documentaire of korte speelfilm. De kunst is om de verwende toeschouwer iedere seconde te boeien. Daarover kan je veel suggesties krijgen van je medeleden en gastsprekers. Ook wat betreft beeld, geluid, cameravoering, belichting, visual effects, titels en dergelijke. Later kun je op een groot projectiescherm laten zien wat je geleerd hebt.
Applaus zal je deel zijn.

Je kennis verrijken
Als je HAF-lid wordt kijken we of je in de beginfase begeleid kunt worden door een mentor. Hierdoor raak je snel thuis in de filmmaterie en heb je een vraagbaak die je op weg helpt. Daarnaast heeft de HAF een digitale kennisbank, waaruit je enorm veel informatie kunt putten. Zo komt je ontwikkeling in een stroomversnelling en wordt filmen steeds leuker.

Uitnodiging voor 3 gratis filmclubavonden!
Als je dit allemaal aanspreekt, moet je niet alleen op onze verhalen afgaan, maar 1 tot 3 filmclubavonden meemaken. Gratis!
Maak een afspraak. Gebruik daarvoor het contactformulier.
Ervaar zelf wat de Haagsche Amateur Filmclub voor jou kan betekenen.
Je bent van harte welkom!

Verwacht 21 juni 2021

ALV WBTR +
Familiefilm

AANVANG 20.30 uur vanwege het voetballen!
De avond begint met een korte Algemene Leden- Vergadering over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen 'WBTR'.

Alle verenigingen en stichtingen moeten per 1 juli 2021 hieraan voldoen. Zie ook de HAF e-mail van 13 juni jl.
Daarna: een genrefilm. Door de tijd heen zijn er familiefilms gemaakt. Over bekende en minder bekende families. Door bekende en minder bekende filmmakers. We gaan ernaar kijken. Peter Heemskerk en Shimon Pinto.

HAF-Studio weer geopend!
HAF-programma wordt bij VUC voortgezet.

ZH'12 Vakantiefilmfestival
21 augustus 2021
in Filmhuis Gouda

ZH'12 Regiofestival 2021
2 en 30 oktober
 2021.
Films worden getoond van 2020 op 2/10 en van 2021 op 30/10.

Uitgesteld, nieuwe datum volgt:
ZH'12 Themafestival 'Vrijheid'
in wijkcentrum Kubiek te Zwijndrecht

NOVA Filmgala:
26-28 november 2021

HAF hot links

NOVA site

Copyright © 2013 - 2021. All Rights Reserved.  HAF - Haagsche Amateur Filmclub - Het Kleine Loo 1 (VUC-terrein) - 2592 BW Den Haag.  Privacybeleid.